Wie maakt deel uit de cast van musical Iedereen Beroemd?

21 aug 2018

Het nieuwe theaterseizoen komt er aan. Hoog tijd, vond men bij Judas TheaterProducties, om de volledige cast bekend te maken van de acteurs die zullen aantreden in hun nieuwste musicalcreatie Iedereen Beroemd. Regisseur Frank Van Laecke koos voor bakken professioneel talent én toch verrassende namen. Naast Joke Emmers, Sven De Ridder en Ianthe Tavernier, zullen ook Peter Thyssen, Nele Goossens en Bert Verbeke zich wagen aan deze muzikale uitdaging, gecomponeerd door Jelle Cleymans.

Wie niet wil wachten tot de première op 17 februari, kan aanstaande zondag op de Cultuurmarkt van Antwerpen genieten van een muzikaal voorsmaakje door Joke Emmers die het bekende nummer "Lucky Manuelo" zal zingen. Ianthe Tavernier brengt in primeur het eerste nummer uit deze musical, van de hand van Jelle Cleymans. Het gaat om de toekomstige single "Vuur". Afspraak om 17 uur aan het musicalpodium. Sven De Ridder speelt de rol van Jean Vereecken die op aandoenlijk, wanhopige wijze zijn dochter Marva, gespeeld door Joke Emmers, naar de top wil helpen. Ianthe Tavernier speelt de popster Debbie die wordt ontvoerd door de radeloze vader van Marva en diens vriend. Nele Goossens vertolkt de rol van Chantal Vereecken, de moeder van Marva. Peter Thyssen wordt de louche manager van dienst en Bert Verbeke kreeg de rol van familievriend Willy Van Outreve toebedeeld door regisseur Frank Van Laecke. Er duiken nog enkele mooie namen op in deze musical met Steven Colombeen als MC en Lauren De Ruyck die samen met Lynn Vercauteren, Charlotte Suijs en Rosanne Pits het ensemble compleet zal maken.  De gelijknamige film van Dominique Deruddere werd genomineerd voor een Oscar en werd zo meteen een Vlaamse filmlegende. De musical Iedereen Beroemd gaat in première op 17 februari 2019 in Theater Elckerlyc te Antwerpen. 

 

HET VERHAAL
Jean Vereecken hoopt op beroemdheid en probeert zijn dromen te realiseren via de zangcarrière van zijn dochter Marva Vereecken. Wedstrijd na wedstrijd doen ze mee in de hoop een doorbraak te forceren. Marva is niet van de mooiste en is ook niet bijzonder toonvast, maar dat overziet Jean. Wanneer hij plots ontslagen wordt, geraakt hij geobsedeerd door het idee om manager van zijn dochter te worden om zo zijn dromen te realiseren. Als bij toeval ontmoet hij het bekende popsterretje Debbie tijdens één van haar fietstochten en in een impuls ontvoert hij haar. Samen met zijn vriend Willy Van Outreve gebruikt hij het gegijzelde meisje om toegang te krijgen tot de media om zijn zelfgeschreven nummer "Lucky Manuelo", gezongen door zijn dochter Marva, in de hitparades te krijgen.

 

ACHTERGROND
"Iedereen Beroemd" is een Vlaams-Nederlandse film uit 2000, geregisseerd door Dominique Deruddere. De film werd in 2001 genomineerd voor een Oscar® als beste niet-Engelstalige film. Het betekende de doorbraak voor Deruddere als regisseur en was het debuut van actrice Eva Van der Gught. Raymond van het Groenewoud schreef de song "Lucky Manuelo".

 

ARTISTIEKE DUIZENDPOOT
Regisseur en scenarist Frank Van Laecke is één van de meest actieve scenaristen en regisseurs die België rijk is. Volgend seizoen gaan er maar liefst drie musicalcreaties van hem in première. "Ik fileer het kitscherige, oppervlakkige en misleidende wereldje van de derderangs zangwedstrijden tot op het bot. "Iedereen Beroemd" wordt een schrijnende en cynische ontmaskering. Maar bovenal een ode aan de Liefde: Liefde als motor voor het wanhopig realiseren van het onmogelijke."

 

EEN PRIMEUR VOOR JELLE CLEYMANS
Voor Jelle Cleymans is het zijn debuut als componist en tekstschrijver van een musical. Na succesvolle rollen op het podium, zoals "Kuifje, De Zonnetempel", "Robin Hood", "Anatevka" en "14-18", staat hij dit keer voor het eerst aan de wieg van een musicalcreatie: “Ik vind het ontzettend spannend en boeiend om voor de eerste keer de muziek voor een avondvullende musical te mogen schrijven. Het is fantastisch dat samen met mijn vriend Frank Van Laecke te kunnen doen. Ik ken niemand in het musicallandschap die zo gepokt en gemazeld is als hij! Ik ben altijd een enorme fan van “Iedereen Beroemd” geweest. Het onderwerp spreekt me heel erg aan omdat het alle facetten van de Vlaamse showbizz belicht en tegelijk heerlijk satirisch is.”

Bron: Sterrennieuws

 Wie maakt deel uit de cast van musical Iedereen Beroemd?